Website in Engels The weather in our area Bogata Suma op Blogspot Bogata Suma op Facebook

NIEUWS     JE BENT WELKOM     ACTIVITEITEN     PROJECTEN     WEBLOG     CONTACT

Persoonlijke ontwikkeling
Smeden
Permacultuur tuin
Eetbare bostuin
Speeldernis
Houtbewerken
Kunst & ambachten


>> Kamperen in een eetbaar bos!


Lose yourself in nature and find peace

 


Permacultuur tuin

Onze permacultuur groententuin is een fijne plek om in rond te kijken. Geen rijen met dezelfde groenten, maar kleine, vaak ronde bedden (zodat je overal goed bij kunt) met groenten- en kruidencombinaties die elkaar versterken. En veel bloemen ertussen! Eetbare bloemen om salades me op te leuken, en om nog meer bijen naar de tuin te lokken.

De tuin voedt ons het hele jaar door met diverse gangbare en minder gangbare ("vergeten") groenten. Er gaat speciale aandacht uit naar wintergroenten zoals boerenkool, prei en spruitjes, maar ook winterharde spinazie, venkel, snijmoes die alles overleeft en aardpeer (met mooie bloemen in de zomer).

Natuurlijk gebruiken we onze eigen zaden en compost met kippenpoep, en dikke lagen mulch om de bodem te beschermen, voeden en koel en vochtig te houden.

We gebruiken houtas en een soepje van knoflook en rode peper om ongewenste insecten (kevertjes) af te schrikken, munt om het koolwitje uit de buurt van de kolen te houden en soms maken we een dunne oplossing van de witte klei (kaolin) die hier in de grond zit, om de fruitbomen een beschermlaagje te geven.

permacultuur tuin met plantcombinaties

permacultuur tuin met plantcombinaties

permacultuur tuin


 

 

 

contact: info@bogatasuma.eu  +385 989 143324

Engels The weather in our area Bogata Suma op Blogspot Bogata Suma op Facebook